Onder de waterlijn

Het onderhoud van uw boot is van cruciaal belang om de veiligheid en levensduur van uw schip te waarborgen. Maar het onderhoud van uw boot onder de waterlijn is minstens zo belangrijk als het onderhoud boven de waterlijn. Als bootliefhebber weet u dit als geen ander. 

Polyester onderhoud

Als u een polyesterboot heeft, is het belangrijk om eens in de zoveel tijd onderhoud te plegen aan het onderwaterschip. Dit onderhoud kan bestaan uit het schoonmaken van uw schip, waarna poetsen of polijsten ook aan te bevelen is. Het voordeel van poetsen of polijsten is dat er minder vuil en aangroei hecht aan uw polyester onderschip.

Onder de waterlijn 1 Bergsma Yachtservice

Polyester reparatie

Mochten er door bijvoorbeeld aanvaringen of het vastlopen op een rotsige bodem stukken van het polyester onder de waterlijn zijn afgeslagen, dan is het zeer aan te bevelen om reparatie uit te voeren om erger te voorkomen. Een beschadiging van het polyester onder de waterlijn kan namelijk leiden tot waterschade en aantasting van de integriteit van het schip.

Epoxybehandeling en antifouling

Naast reparatie van beschadigingen aan het polyester, is het ook belangrijk om het polyester onder de waterlijn te beschermen. Dit kan door middel van een epoxybehandeling of het aanbrengen van een antifouling laag. Een epoxybehandeling beschermt het polyester tegen vocht en osmose, terwijl een antifouling laag voorkomt dat organismen zich aan het onderwaterschip hechten en zo de prestaties van uw schip kunnen verminderen.

Bij ons bent u aan het juiste adres

Bij Bergsma Yachtservice hebben wij jarenlange ervaring in het onderhoud en reparatie van polyesterboten. Wij zijn gespecialiseerd in het repareren van beschadigingen aan het onderwaterschip. Ook voor een epoxybehandeling en het aanbrengen van antifouling bent u bij ons aan het goede adres.

Kortom, het onderhoud van uw boot onder de waterlijn is minstens zo belangrijk als het onderhoud boven de waterlijn. Als u een polyesterboot heeft, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen en beschadigingen snel te laten repareren om de veiligheid en levensduur van uw schip te waarborgen. Bij Bergsma Yachtservice helpen wij u graag verder met het onderhoud en reparatie van uw polyesterboot.

Advies & informatie

Bel ons op: +31 6 42084445 of stuur een mailtje naar: info@lbergsma.nl

Bergsma Yachtservice

Hoogwaardige service

Eigen werkplaats

Deskundige medewerkers

Gunstig gelegen