Camperservice

Heerlijk onbezorgd op vakantie met uw camper. Of u nu naar de zon of naar de sneeuw gaat, uw huis op wielen geeft u keer op keer het gevoel van vrijheid. Uw camper brengt u overal waar u maar wil en om deze in goede staat te houden is het van belang om goed onderhoud te plegen. Of het nu gaat om lekkende (dak)ramen, de energievoorzieningen, het plaatsen van zonnecollectoren of een airco, bij L. Bergsma bent u aan het juiste adres.  

Kitwerk aan uw camper

Goed kitwerk is niet iets wat vanzelfsprekend is. 9 van de 10 lekkages bij bijvoorbeeld (dak)ramen komt voort uit slecht kitwerk. Bij een lekkage kit men vaak over de bestaande kit heen. Korte termijnoplossing. Vroeg of laat zal de lekkage terugkomen. Beter is om al het oude kit te verwijderen (eventueel “dak”raam eruit), goed schoonmaken, ontvetten, licht opschuren en dan pas opnieuw gaan kitten. Ons team kan u hierbij van dienst zijn. 

Gaskeuring en kachelonderhoud voor uw camper 

Wij vinden dit een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Te vaak komen we oude installaties/gasslangen tegen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar in dit geval in een klein lekje. Een klein lekje kan al desastreuze gevolgen hebben. Maar daar gaan we het niet over hebben, want op het moment dat u op regelmatige tijden uw gasleidingen en installatie laat nakijken, dan is het risico klein dat er wat gebeurd.  

 Bij ons checken we op gaslekkages, kwaliteit van de gasinstallatie, de montage en alle leidingen. Pas als wij er zeker van zijn dat alles in orde is, kunt u weer zorgeloos op weg naar nieuwe avonturen. 

 Wat betreft uw kachel is dit wat een ander verhaal. De ene camper heeft een warme lucht voorziening, de andere een gaskachel en weer een andere en dieselkachel/standkachel. Ons team controleert alle functies en aansluitingen en zorgt ervoor dat u zorgeloos op reis kan naar bijvoorbeeld de wintersportlanden. 

De elektriciteit van uw camper. 

Over het algemeen ziet u weinig van alle elektriciteitsdraden in uw camper. Netjes weggewerkt en wanneer alles het doet dan is het logisch dat u daar niet aan denkt. Maar hoe vervelend is het als u een prachtige plek heeft gevonden en u erachter komt dat niks het doet. Het is belangrijk om uw elektrisch systeem te controleren de toestand van de accu’s, de bedrading, de aansturing, de installatie. Ons team neemt dit mee in een totale controle. 

Airco, zonnepanelen en luifel van uw camper  

U gaat naar warme landen en wil een airco laten installeren in uw camper? Tegelijk zonnepanelen i.v.m. stroomvoorziening en een luifel aan de zijkant van uw camper tegen de zon? Geen probleem. Kom bij ons langs en we helpen u in het maken van de juist keuzes voor uw camper en zorgen ook voor de installatie en oplevering. 

 Ook voor een onderhoudsbeurt van uw airco kunt u bij ons terecht. We controleren alles en stellen uw airco perfect af.  

Een motorische onderhoudsbeurt voor uw camper  

Voordat u op vakantie gaat is het aan te bevelen om een kleine motorisch onderhoudsbeurt te doen aan uw camper. Even controleren of alle filters nog goed zijn (zo niet dan vervangen wij ze). Net als bij een vrachtwagen heeft uw camper een aantal smeerpunten en we zorgen er voor dat deze allemaal gesmeerd worden. We controleren de olie en wanneer deze aan vervanging toe is dan verversen wij die. Daarnaast controleren we de koelvloeistof en de ruitenwisservloeistof en waar nodig vullen we die bij. 

Advies & informatie

Bel ons op: +31 6 42084445 of stuur een mailtje naar: info@lbergsma.nl

Bergsma Yachtservice

Hoogwaardige service

Eigen werkplaats

Deskundige medewerkers

Gunstig gelegen